Kan CBD helpen bij depressie? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Kan CBD helpen bij depressie?

Hören Sie sich den Artikel an:

Heb je last van een depressie? Dit zijn echt vervelende aandoeningen die vroegtijdig moeten worden aangepakt. In dit opzicht lijkt CBD een mogelijke hulp te zijn. CBD helpt bij veel verschillende gezondheidsproblemen en depressie zou daar één van kunnen zijn.

Hoe kan CBD helpen?

Wanneer het gebruik van CBD voor therapeutische doeleinden wordt overwogen, is het belangrijk op te merken dat het huidige onderzoek vrij beperkt is en dat de meeste onderzoeken zijn uitgevoerd op dieren. De voordelen van CBD voor depressie zijn daarom speculatief. Toch lijkt het erop dat het voordelen kan hebben bij depressie, zoals het ook wordt gebruikt bij angst, cognitieve stoornissen en andere aandoeningen. THC en CBD kunnen nuttig zijn voor aandoeningen die gerelateerd zijn aan depressie, waaronder chronische pijn.

Wat zegt het onderzoek?

Deskundigen geloven dat de potentiële voordelen van CBD voor depressie te maken hebben met het positieve effect op serotoninereceptoren in de hersenen.

Lage serotonineniveaus zijn waarschijnlijk gerelateerd aan depressie. CBD verhoogt niet noodzakelijkerwijs het serotonineniveau, maar het kan wel invloed hebben op hoe de chemische receptoren in je hersenen reageren op serotonine die al in je lichaam aanwezig is.

Een dierstudie uit 2014 (link naar studie) gevonden dat het effect van CBD op deze receptoren in de hersenen effecten heeft die depressie en angst tegengaan.

Recenter onderzoek van bestaande studies (onderzoekslink) concludeerde dat CBD anti-stress effecten heeft die stressgerelateerde depressie kunnen verminderen.

Dit is een gebied dat nog steeds actief wordt bestudeerd en elk jaar zijn er nieuwe onderzoeken en reviews beschikbaar. We kunnen daarom verwachten dat er nieuwe informatie beschikbaar zal komen over de effecten van CBD tegen depressie.

Hoe is het te vergelijken met antidepressiva?

Als het gaat om de behandeling van depressie, lijkt CBD een aantal voordelen te hebben ten opzichte van antidepressiva.

Bij de meeste antidepressiva duurt het enkele weken voordat ze werken. Een dierstudie uit 2019 (link naar studie) gevonden dat CBD een snel en langdurig antidepressief effect heeft. CBD kan ook leiden tot minder bijwerkingen dan antidepressiva. Veel voorkomende bijwerkingen van antidepressiva zijn slapeloosheid, seksuele disfunctie, stemmingswisselingen en rusteloosheid. CBD heeft geen vergelijkbare problemen aangetoond.

Het is echter noodzakelijk om op je hoede te zijn. Hoewel CBD enkele voordelen biedt ten opzichte van antidepressiva, is het geen vervanging. Stop nooit met voorgeschreven medicijnen, vooral niet met antidepressiva, zonder eerst met je arts te overleggen. Abrupt stoppen met een medicijn dat aan jou is voorgeschreven kan ernstige bijwerkingen veroorzaken. Als je wilt stoppen met je medicatie, raadpleeg dan eerst je arts.

Wat als ik ook angst heb?

Depressie en angst gaan vaak samen. Uit één onderzoek bleek (link naar studie) dat mensen die 600 milligram (mg) CBD namen significant minder sociale angst ervoeren dan mensen die een placebo namen. Ze gebruikten een kleinere dosis van 300 mg, die het angstniveau nog steeds verminderde.

Angst kan ook gerelateerd zijn aan een laag serotonineniveau, dus het effect van CBD op serotoninereceptoren kan deze gunstige effecten deels verklaren.

Eindoordeel

CBD is een steeds populairder wordend medicijn dat veel mensen gebruiken tegen depressie, wat het effect ervan bevestigt. Deze effecten zijn nog niet bevestigd door onderzoeken bij mensen, maar dit kan binnenkort veranderen. Als je CBD wilt gebruiken tegen depressie, overleg dan eerst met je arts, vooral als je medicijnen gebruikt, want die kunnen een wisselwerking hebben met CBD. Nogmaals, begin met kleine doses zodat je weet hoe je lichaam erop zal reageren en koop alleen CBD-producten van gerenommeerde retailers.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?