Helpt CBD je om te slapen? | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Helpt CBD je om te slapen?

Slapeloosheid is tegenwoordig een wijdverbreid probleem. Als je niet genoeg slaap krijgt, heb je geen energie, ben je de hele dag moe, ben je overgevoelig en heb je ook een zwakkere immuniteit. Sommige onderzoeken suggereren dat CBD je kan helpen om een goede nachtrust te krijgen. Maar hoe gebruik je CBD en wat zegt het huidige onderzoek? Dat behandelen we hieronder.

CBD en beter slapen

Om te begrijpen of CBD de slaap kan verbeteren, moeten we eerst uitzoeken wat de oorzaak is van slecht slapen. Een breed scala aan factoren kan bijdragen aan slechte slaap, waaronder:

  • psychische aandoeningen zoals angst, posttraumatische stressstoornis en depressie.
  • medicijnen die je slaapcyclus kunnen verstoren.
  • lichamelijke problemen zoals chronische pijn en rustelozebenensyndroom
  • cafeïne, vooral als het op latere uren wordt geconsumeerd
  • omgevingsfactoren zoals harde geluiden of een ongemakkelijk bed

Natuurlijk helpt CBD niet bij sommige factoren, maar wel bij andere. Hoewel CBD-onderzoek nog in de kinderschoenen staat, suggereren sommige onderzoeken dat CBD gevoelens van angst effectief kan behandelen.

Wat zegt het onderzoek?

Onderzoek uit 2019 (link naar onderzoek) onderzocht of CBD de slaap kan verbeteren of angst kan verminderen. Aan het onderzoek namen 72 proefpersonen deel, van wie er 47 angstig waren en 25 slecht sliepen. De proefpersonen kregen elke dag 25 milligram (mg) CBD in capsulevorm toegediend. In de eerste maand rapporteerde 79,2 procent van de proefpersonen een lager niveau van angst en 66,7 procent rapporteerde een betere slaap.

Als pijn de slaap verhindert, kan CBD ook in dat geval helpen. Een publicatie uit 2018 (link naar publicatie) verklaarde dat er een aanzienlijke hoeveelheid bewijs is die de bewering ondersteunt dat CBD pijn verlicht. De auteurs merken op dat CBD, door chronische pijn te verminderen, de slaap kan verbeteren.

Ander onderzoek vertelt ons dat CBD de slaapcyclus beïnvloedt. Onderzoek uit 2014 (onderzoekslink) onderzocht vier patiënten met de ziekte van Parkinson. CBD bleek hun symptomen van slaapstoornissen te verbeteren.

Een publicatie uit 2017 (link naar publicatie) merkte ook op dat CBD nuttig kan zijn bij de behandeling van rapid eye movement slaapgedragstoornis (RBD) en dat het potentieel heeft voor de behandeling van overmatige slaperigheid overdag.

Hoe CBD werkt om de slaap te verbeteren

Zelfs onderzoeken die hebben geconcludeerd dat CBD de slaap kan verbeteren, kunnen niet altijd zeggen waarom en hoe het precies werkt. De meeste van de hierboven genoemde onderzoeken benadrukken dat we meer onderzoek naar CBD nodig hebben om het effect ervan op de slaap volledig te onderzoeken en te begrijpen.

Zoals hierboven vermeld, beweren veel wetenschappers dat CBD de slaap verbetert omdat het de onderliggende oorzaken van slapeloosheid aanpakt. Naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar CBD, zullen we meer te weten komen over waarom en hoe het ons kan helpen slapen

Hoe CBD gebruiken om beter te slapen

CBD kan op veel manieren worden gebruikt. De dosis CBD die je gebruikt en de duur van de inname hangen af van een aantal factoren, zoals je gewicht, je lichaamschemie of de aard van je slaapproblemen. Het is altijd een goed idee om te beginnen met een lage dosis CBD en te kijken welk effect het heeft op je lichaam. Pas daarna kun je de dosis verhogen.

Bij de meeste klinische onderzoeken naar CBD en slaap kregen de proefpersonen een dosis van ongeveer 25 mg tot 1.500 mg CBD per dag. Het is het beste om met een lage dosis te beginnen en deze geleidelijk te verhogen totdat je een dosis vindt die voor jou werkt.

Veel van het onderzoek naar CBD, angst en slaap heeft opgemerkt dat veel patiënten niet direct een verschil merken. In het bovenstaande onderzoek uit 2019 werd opgemerkt dat het ongeveer een maand duurde voordat de proefpersonen een verschil merkten. Wees geduldig en onthoud dat resultaten waarschijnlijk pas zichtbaar worden bij langdurig gebruik.

Bijwerkingen en veiligheid bij het gebruik van CBD

Artsen raden zelden aan om slaapmedicatie langer dan een paar weken te gebruiken. Hoewel CBD en andere medicijnen kunnen helpen, is het belangrijk om de oorzaak van je slaapproblemen aan te pakken. Raadpleeg eerst je arts voordat je CBD gaat gebruiken voor slapeloosheid, en zeker als je medicijnen gebruikt die een wisselwerking met CBD kunnen hebben. Je arts kan je ook onderzoeken om te zien of je slapeloosheid een andere oorzaak heeft dan je denkt.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?