Cannabis praktisch klonen: stap voor stap | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

Cannabis praktisch klonen: stap voor stap

Hören Sie sich den Artikel an:

Het klonen van cannabis is een zeer efficiënte en snelle manier om de gewenste eigenschappen van de plant uit te breiden. In dit artikel vind je een stap-voor-stap handleiding voor het klonen van cannabis op een praktische manier. Van het selecteren van de moederplant tot het maken van cannabis stekken en de juiste verzorging ervan.

Wat is cannabis klonen

Cannabis klonen is vermeerdering door stekken. Dit proces produceert een plant die identiek is aan de ouderplant. Als je meer wilt weten over hoe klonen werkt en de voordelen ervan, lees dan dit artikel.

Het klonen van cannabis vrijwel


En nu kun je je mouwen opstropen en beginnen met klonen in de praktijk.

Stekken maken

Kies eerst een moederplant. Omdat klonen dezelfde kenmerken zullen hebben, kies je er een die winterhard is, veel toppen produceert en de gewenste hoogte bereikt. Als de plant nog niet heeft gebloeid, kies dan degene die zo bossig mogelijk is. Houd ook rekening met het gehalte aan actieve ingrediënten, het aroma en andere kenmerken die voor jou belangrijk zijn.

Neem stekken in de vegetatieve fase, die begint als de plant ongeveer 3-4 weken oud is en tot 16 weken duurt voordat de plant gaat bloeien (klonen duurt weken of zelfs maanden langer in de bloeifase). Kies idealiter een moederplant die minstens 5 weken oud is en meer zijscheuten heeft. Als je een te jonge plant kiest, zal de stek holle binnenwanden hebben en snel verwelken.

Selecteer rechte scheuten die minstens 3 knopen hebben, d.w.z. waar de nieuwe groei (bladeren en knoppen) uit de plant komt. Rechte takken zullen gemakkelijker groeien en het licht van andere stekken niet blokkeren. Voor een betere kans op beworteling, neem je stekken van de onderkant van de plant (waar de plant bewortelingshormonen concentreert). Kies stekken van ongeveer 15-25 cm lan.

Snijd de scheut in met een mes in een hoek van 45°. Maak de snede net onder de 3e knoop. Verwijder alle bladeren die groeien in de buurt van de knoop die zich het dichtst bij de basis van de snede bevindt (hierdoor kan de plant meer water vasthouden). Messen maken een schonere snede die de scheut minder beschadigt dan een schaar.

Plaats de stekken onmiddellijk in een pot met schoon water om ze gehydrateerd te houden. Water voorkomt ook dat er luchtbellen in de stengel ontstaan. Zo kunnen ze enkele uren blijven staan.

Planten bewortelen

Doop de uiteinden van de stekken zo snel mogelijk in bewortelingshormoon, net voordat je ze in hun bewortelingsmedium plant. Het bewortelingshormoon moedigt de plant aan om wortelcellen aan te maken in plaats van normale groene plantencellen. Pas op dat je het hormoon niet op de bladeren krijgt, want dat zou ze kunnen beschadigen.

Bereid een bewortelingsmedium voor, wat een speciaal plantblokje of een substraat kan zijn. Bedek het met mineraalwater en maak er een klein gaatje in. Dit is zodat de stek rechtop staat en genoeg ruimte heeft in verhouding tot de dikte van de stengel. Plaats de stek in het gat en druk de aarde lichtjes rond de stengel van de plant om deze op zijn plaats te houden.

Zodra de planten in het bewortelingsmedium staan, overgroeit u ze lichtjes met de spray. Plaats de planten vervolgens ongeveer 48 uur onder een plastic koepel om ze te beschermen tegen uitdrogen.

Houd de planten vervolgens 18 uur per dag onder fluorescentielicht met een lage intensiteit. Gebruik T8- of T12-lampen, want te veel licht kan ervoor zorgen dat je planten “uitrekken” (te snel groeien tussen de knopen). Plaats de lampen op ongeveer 70-80 cm afstand van de planten. Laat de stekken in de bewortelingsblokjes staan tot er witte haartjes uit de blokjes beginnen te komen.

Herbeplanting

Neem potten met een inhoud van ongeveer 4 liter. Vul ze met substraat (een turf- of turfmengsel zonder aarde, omdat dit ongedierte en schimmels kan bevatten) en maal eventuele grotere stukken eruit. Het substraat moet ongeveer 2,5 cm onder de rand uitsteken. Geef het water zodat het over het hele oppervlak vochtig is. Druk het dan zachtjes aan tot op ongeveer 4-5 cm van de rand.

Maak een gat in elke pot ter grootte van het bewortelingsblokje. Idealiter ligt het oppervlak van het potmedium gelijk met de bovenkant van de wortelkluit. Dit voorkomt dat de wortels van de stek uitdrogen en voorkomt ook dat overtollig vocht de stam van de stek bereikt. Als het wortelkubusje bloot komt te liggen wanneer je de plant water geeft, voeg dan iets meer substraat toe.

Plant 1 stek in elke pot: knijp een bewortelingsblokje uit de tray en plaats deze in het gat. Plaats een bewortelbare pot op de kluit en vul de lege ruimte of gaten op met substraat. Geef de plant grondig water om luchtbellen te verwijderen. Nu zijn de stekken klaar om te groeien en te bloeien!

Geef de eerste week na het uitplanten veel water. Zorg ervoor dat het oorspronkelijke blokje over het hele oppervlak vochtig is. Telkens als u water geeft, moet 20% van het water weglopen. Houd de watertemperatuur onder 21 °C.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?