De bewezen effecten van CBD | CBDsvet.cz
Ihr Warenkorb

Bei einem Einkauf über 85€ – kostenloser Versand

 

 

Meer

Mein Konto
Kontakt

Möchten Sie uns anrufen?

Rufen Sie uns an unter: +420 777 666 651

Soziale Netzwerke

De bewezen effecten van CBD

Hören Sie sich den Artikel an:

Er wordt overal over gesproken, van geïnteresseerden in alternatieve behandelingen tot de Wereldgezondheidsorganisatie. Ken jij alle bewezen effecten van CBD?

Wat is CBD en hoe werkt het?

CBD staat voorcannabidiol, dat behoort tot de groep cannabinoïden. Cannabinoïden zijn stoffen die alleen in cannabisplanten voorkomen. Op dit moment zijn er enkele tientallen bekend, waarvan THC (tetrahydrocannabinol) waarschijnlijk de bekendste is.

Het werkt door de interactie van cannabinoïden (waaronder CBD) en endocannabinoïde systeem, dat deel uitmaakt van ons lichaam.

Volgens wetenschappers beïnvloedt de balans van dit systeem het vermogen van het lichaam om negatieve invloeden en ziekten het hoofd te bieden. Meer weten?

De bewezen effecten van CBD

De effecten van CBD staan volop in de wetenschappelijke belangstelling. Hoewel er meer conclusies en bevindingen mogelijk zijn, hebben we er al een aantal. Laten we eens kijken naar de belangrijkste onderzoeken en successen van CBD.

CBD en pijn

Wist je dat cannabis gebruikt wordt voor pijnbestrijdinggebruikt al rond 2.900 v.Chr. NA CHRISTUS? De studie van vandaag (1, 2, 3) laten zien dat CBD kan helpen bij verlichting van pijn, door de activiteit van endocannabinoïde receptoren te beïnvloeden, maar ook door ontstekingen te verminderen en door interacties met neurotransmitters.

Eén studie richtte zich op patiënten met reumatoïde artritis. Na toediening van CBD meldden ze minder pijn bij beweging en in rust, en rapporteerden ze een betere slaapkwaliteit.

CBD en kanker

Er is nog veel ruimte om de relatie tussen CBD en kanker te onderzoeken, maar laten we nu eens kijken naar enkele gedeeltelijke bevindingen en conclusies, evenals het potentieel van CBD in verlichting van ziektesymptomen en bijwerkingen van behandeling.

Eén studie keek bijvoorbeeld naar de ondraaglijke pijn die gepaard gaat met de progressie van kanker. Patiënten die een extract kregen dat CBD en THC bevatte, meldden een aanzienlijke verbetering (vergeleken met degenen die alleen het THC-extract kregen). Ook bij misselijkheid en braken als gevolg van chemotherapie blijkt CBD een belangrijke helper te zijn (1, 2).

Als we kijken naar antikanker effecten als zodanig, kunnen we zeker niet missen deze baanbrekende studie waarin celdood werd waargenomen in menselijke borstkankercellen, specifiek als gevolg van CBD. Een andere wetenschappelijke bevinding spreekt over het feit dat CBD de verspreiding van agressieve borstkankercellen bij muizen voorkomt.

CBD, angst en depressie

CBD is ook veelbelovend bij de behandeling van angst en depressie, gebaseerd op het vermogen om serotoninereceptoren.

Wetenschappers bestuderen de effecten bij zowel mensen als dieren (1, 2, 3). Binnen één van de onderzoeken vond een dosis CBD van 300 mg het meest effectief in het significant verminderen van angst (vergeleken met placebo en ook hogere en lagere doses). CBD-olie werd ook gebruikt in behandeling van slapeloosheid en angst bij kinderen die leden aan een posttraumatische stressstoornis.

CBD en het hart

Studies suggereren dat CBD mogelijk heeft ook voordelen voor het hart en de bloedsomloop.

Voor hoge bloeddruk, een van de onderzoeken keek naar gezonde proefpersonen en rapporteerde een verlaging van de bloeddruk in rust na toediening van CBD, vergeleken met placebo. Deelnemers reageerden zelfs op de stressvolle situatie met een kleinere bloeddrukstijging dan normaal na slechts één dosis. Bovendien tonen dierstudies aan dat CBD anti-ontsteking en celdood in verband met hartaandoeningen – vanwege de krachtige antioxidant en anti-stress effecten. Eén van deze studies concludeerde dat toediening van CBD oxidatieve stress verminderde en hartschade bij diabetische muizen met hartaandoeningen voorkwam.

CBD en epilepsie

Onder de bewezen effecten van CBD kunnen we het effect op neurologische aandoeningen. Volgens wetenschappers kan het vermogen om in te werken op het endocannabinoïde systeem en andere hersensignaleringssystemen in dit opzicht zelfs gunstig zijn.

Met betrekking tot epilepsie, hebben verschillende veelbelovende wetenschappelijke conclusies al het daglicht gezien. In één studie waarbij 214 patiënten met ernstige epilepsie betrokken waren, observeerden onderzoekers een mediaan 36,5% minder aanvallen.

CBD en multiple sclerose

De relatie tussen CBD en de behandeling van andere neurologische ziekten heeft ook de aandacht van wetenschappers getrokken, bijvoorbeeld fragmentaire sclerose.

Eén wetenschappelijke studie beschrijft een orale spray met CBD en THC als een veilige en effectieve manier om vermindering van spierspasticiteit bij multiple sclerosepatiënten. Het is zeker de moeite waard om op te merken dat er 276 personen waren bij wie de spierspasticiteit zich tegen behandeling verzette. Bij 75% van hen werd een vermindering van spasme vastgesteld.

CBD en de ziekte van Parkinson

Ook hier zien we gedeeltelijke successen – verschillende onderzoeken hebben aangetoond (1, 2) dat de CBD feed verbeterd Parkinson patiënten kwaliteit van niet alleen slapen, maar van het leven zelf.

CBD en de ziekte van Alzheimer

Studies uitgevoerd op reageerbuizen en dieren hebben bevindingen opgeleverd die spreken over de reduceren van ontsteking en voorkomen van neurodegeneratie geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

Andere effecten van CBD volgens de Wereldgezondheidsorganisatie

In 2018 publiceerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een document CANNABIDIOL: Critical Review Report. Het vermeldt een reeks andere gebieden waar CBD kan helpen:

 • ontstekingen,
 • eczeem, psoriasis, acne,
 • astma,
 • autisme,
 • Ziekte van Crohn,
 • diabetes,
 • glaucoom (glaucoom),
 • ADHD,
 • menstruatiepijn,
 • migraine,
 • Syndroom van Gilles de la Tourette,
 • Schizofrenie,
 • sclerose,
 • stress, slapeloosheid,
 • immuniteitsproblemen,
 • ontstekingen,
 • de behoefte om werk- of sportprestaties te verbeteren,
 • de behoefte aan herstel (bij sporters).

Wat je hiervan moet meenemen

Het spectrum van effecten van CBD is zeer breed en we zullen moeten wachten op een volledige mapping.

We kennen echter al verschillende gebieden waar CBD verschijnt als hoop op een veilige probleemoplossing.

Als je meer wilt weten over CBD en de effecten ervan, bekijk dan ander artikel. Je vindt ook instructies, hoe u door de jungle van CBD-producten kunt navigeren en hoe u Echt een kwaliteitsproduct dat de kracht van de natuur ten volle benut. Of wil je gewoon het aanbod verkennen? Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan gerust contact met ons op contacteer ons, we geven je graag advies en zoeken samen naar de beste oplossing.

Verwandte Beiträge

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Willkommen! Bitte verifizieren Sie Ihr Alter, um teilzunehmen Sind Sie 18 Jahre alt oder älter?