Publikováno Napsat komentář

Příprava konopného oleje

Postup přípravy

  1. Pokud vaše konopí ještě není dekarboxylováno , rozdrťte ho nebo natrhejte na poměrně malé kousky. Rovnoměrně rozetřete na plech a zahřívejte v troubě na 250 °F po dobu 25 až 30 minut kmeny s převahou THC. U kmenů s vysokým obsahem CBD je zahřejte na stejnou teplotu, ale po dobu 50 až 60 minut. Nebo 45 minut pro vyvážené kmeny THC/CBD.
  2. Přidejte vodu do spodní pánve vašeho dvojitého kotle. Nyní přidejte 1 šálek kokosového oleje do horní části dvojitého kotle. Zahřívejte, dokud se nerozpustí. (NEBO při nízkém/teplém nastavení v hrnci)
  3. Do rozpuštěného oleje vmíchejte 7-10 gramů dekarboxylovaného konopí . Pokud si přejete, můžete také volitelně zahrnout několik gramů surového mletého konopí.
  4. Pokračujte v zahřívání konopí a oleje na mírném ohni po dobu 30 až 60 minut za občasného míchání. Pokud chcete, můžete v tomto procesu pokračovat několik hodin, ačkoli mnoho receptů vyžaduje pouze 20 až 30 minut. Pokud je k dispozici, použijte ke kontrole teploty sondový teploměr. Upravte teplotu podle potřeby, abyste udrželi teplotu oleje pod 200 °C. Naším cílem je cílový teplotní rozsah kolem 130 až 150 °C a vyluhovat po dobu jedné hodiny.
  5. Po uplynutí času vyložte sítko tenkou a umístěte jej nad skleněnou mísu. Slijte směs konopí a oleje přes sítko. Shromážděte utěrku a jemně vymačkejte z konopí přebytečný olej. Upozornění : Olej bude horký a vaše ruce budou mastné! Možná budete chtít nosit potravinářské rukavice.
  6. Přeneste přecezený konopný olej do skladovací nádoby. Nejlepší je použít skleněnou skladovací nádobu s těsně přiléhajícím víkem. Hotový olej skladujte na chladném tmavém místě. Ty naše uchováváme v lednici.


V ideálním případě použijte svůj konopný olej do 6 měsíců až 1 roku . Dokud nebude plesnivět, olej se časem „nezkazí“ – i když jeho účinnost se může snížit, protože se část THC přirozeně přemění na ospalejší kanabinoid zvaný CBN.

Jak používat konopný olej 


Po dokončení můžete konopný olej použít, jak chcete!

  • Přidejte domácí konopný olej do jakéhokoli receptu péče o tělo , který vyžaduje olej s obsahem konopí, jako je tento aktuální recept na mast . Může pomoci léčit bolavé svaly, klouby, záněty, ekzémy, lupénku a dokonce zpomalit nebo zabránit růstu buněk rakoviny kůže!
  • Používejte konopný olej v jídlech nebo v léčivých jedlých receptech . Snažte se používat co nejnižší teplotu a dobu vaření, abyste zachovali kanabinoidy a terpeny. Hledejte recepty „bez pečení“ nebo takové, ve kterých můžete olej znovu jen lehce zahřát v dvojitém kotli. Můžete například vyrobit tyto čokolády , nějaké nepečené sušenky nebo přidat léčivý kokosový olej do receptu na polevu . Další možností je použít kokosový olej jako máslo na toasty nebo ho vmíchat do již uvařených těstovin či omáčky. 
  • Vychutnejte si malou dávku v šálku horkého čaje nebo jiného teplého nápoje, třeba s troškou medu.
  • Užívejte malou dávku oleje přímo samostatně. Zkuste podržet malé množství oleje v ústech nebo pod jazykem (sublingválně). Podle Leafly „ sublingvální dávkování nabízí rychlý nástup, kratší dobu trvání a nižší intenzitu než tradiční poživatiny z konopí“.
  • Používejte konopný olej přímo na pokožku

Potence domácího konopného oleje: Postupujte opatrně 


Domácí konopné potraviny jsou složité, protože je velmi obtížné určit jejich přesnou účinnost . Bez laboratorního testování (které je drahé a pro většinu lidí není snadno dostupné) je prakticky nemožné vypočítat obsah THC a CBD v hotovém konopném oleji nebo léčivých poživatinách, které jste připravili. 

Za prvé, pokud používáte domácí konopí jako my, pak pravděpodobně neznáte sílu pupenu, se kterým jste proces zahájili. I když je kmen prodáván tak, aby měl určitý obsah nebo poměr THC a CBD, domácí rostliny se mohou divoce lišit v závislosti na tom, jak byly pěstovány, sklizeny, sušeny, konzervovány a skladovány . Kromě toho existují variace uvnitř rostlin (vyjádřené jako fenotypy), které je vedou k rozdílům dokonce i mezi rostlinami stejného kmene. 

Řekněme, že vyrábíte olej nebo poživatiny s konopím zakoupeným v lékárně, a proto má testovaný a známý obsah THC a CBD. I potom závisí účinnost konečného produktu na několika proměnných , které ztěžují výpočet: Jak je nádoba stará a jak jste ji skladovali. Doba a teplota, kdy byla dekarboxylována. Proces, který jste použili k výrobě oleje nebo pokrmu. 


Dávkování domácího konopného oleje a poživatin


Vždy začněte s velmi malým množstvím konopných poživatin nebo oleje (zejména těch, které obsahují THC) – známé také jako „mikrodávkování“ . Nekonzumuji potraviny často, i když konopí pravidelně odpařujee a vyrábíme mast. Když vyrábíme konopný kokosový olej, vždy začínám pouze s 1/4 až 1/2 čajové lžičky čistého oleje a příště v případě potřeby zvýším – ale ne hned!

Jakmile zjistíte dokonalou osobní dávku pro svůj domácí olej, můžete matematicky kouzlit s jedlým receptem a určit, kolik ho sníte. Řekněme například, že moje dokonalá dávka je 1/2 lžičky. Chci udělat tento čokoládový recept , který vyžaduje 1/2 šálku kokosového oleje. Rychlým vyhledáváním Google vidím, že v půl šálku je 24 lžiček. To znamená, že v té várce čokolády je 48 dávek konopného oleje velikosti Deanna!

V dokonalém světě mi tento recept dává 48 jednotlivých čokolád připravených vrazit do pusy v „tak akorát“ dávce. Konečná výtěžnost však bude záviset na typu čokoládové formy , kterou použiji. Možná skončím jen s 24 čokoládami. Pak bych potřeboval sníst jen půlku čokolády najednou. Pochopit to? Stejnou matematickou magii můžete použít na recept na sušenky, vanu s polevou nebo cokoliv jiného, ​​co si vymyslíte – za předpokladu, že je rozdělíte rovnoměrně.

Účinky konopí v poživatinách versus kouření nebo odpařování


Pamatujte, že trvá mnohem déle , než pocítíte účinky , když konzumujete konopí jako poživatinu, než když ho kouříte nebo odpařujete ! Spíše než okamžité překročení hematoencefalické bariéry přes plíce, musí požité konopí projít vaším trávicím systémem, než něco ucítíte. Tento proces může trvat jednu až tři hodiny, v závislosti na vašem metabolismu a na tom, co dalšího je ve vašem systému. 

Nejčastější chybou , kterou lidé při konzumaci konopných produktů (kromě přílišného přejídání) dělají, je netrpělivost. Myslí si, že to nefunguje, a vezmou si další dávku krátce po první. Pak, když to všechno dopadne, může se ta klidná jízda rychle změnit v moment  „do prdele“ .

Kromě toho, že „nakopnutí“ trvá déle, poživatiny ve vašem systému přetrvávají. To znamená, že účinky cítíte výrazně déle. Požehnání z požitého konopí může trvat až 12 hodin . 

Kromě toho jsou účinky poživatin odlišné od účinků pociťovaných při kouření nebo vaporizaci konopí. Jedlý zážitek je často mnohem intenzivnější , potenciálně dezorientující a poskytuje silnější „tělesnou výšku“. Pokud to přeženete, může to také způsobit zrychlený tep a/nebo nevolnost, což může být velmi znepokojivé a nepříjemné.

0 0 votes
Article Rating

Napsat komentář

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments