Postup přípravy
Pokud vaše konopí ještě není dekarboxylováno , rozdrťte ho nebo natrhejte na poměrně malé kousky. Rovnoměrně rozetřete na plech a zahřívejte v troubě na 250 °F po dobu 25 až 30 minut kmeny s převahou THC. U kmenů s vysokým obsahem CBD je zahřejte na stejnou teplotu, ale po dobu 50 až 60 minut. Nebo 45 minut pro vyvážené kmeny THC/CBD.
- Přidejte vodu do spodní pánve vašeho dvojitého kotle. Nyní přidejte 1 šálek kokosového oleje do horní části dvojitého kotle. Zahřívejte, dokud se nerozpustí. (NEBO při nízkém/teplém nastavení v hrnci)
- Do rozpuštěného oleje vmíchejte 7-10 gramů dekarboxylovaného konopí . Pokud si přejete, můžete také volitelně zahrnout několik gramů surového mletého konopí.
- Pokračujte v zahřívání konopí a oleje na mírném ohni po dobu 30 až 60 minut za občasného míchání. Pokud chcete, můžete v tomto procesu pokračovat několik hodin, ačkoli mnoho receptů vyžaduje pouze 20 až 30 minut. Pokud je k dispozici, použijte ke kontrole teploty sondový teploměr. Upravte teplotu podle potřeby, abyste udrželi teplotu oleje pod 200 °C. Naším cílem je cílový teplotní rozsah kolem 130 až 150 °C a vyluhovat po dobu jedné hodiny.
- Po uplynutí času vyložte sítko tenkou a umístěte jej nad skleněnou mísu. Slijte směs konopí a oleje přes sítko. Shromážděte utěrku a jemně vymačkejte z konopí přebytečný olej. Upozornění : Olej bude horký a vaše ruce budou mastné! Možná budete chtít nosit potravinářské rukavice.
- Přeneste přecezený konopný olej do skladovací nádoby. Nejlepší je použít skleněnou skladovací nádobu s těsně přiléhajícím víkem. Hotový olej skladujte na chladném tmavém místě. Ty naše uchováváme v lednici.
V ideálním případě použijte svůj konopný olej do 6 měsíců až 1 roku . Dokud nebude plesnivět, olej se časem „nezkazí“ – i když jeho účinnost se může snížit, protože se část THC přirozeně přemění na ospalejší kanabinoid zvaný CBN.
Jak používat konopný olej
Po dokončení můžete konopný olej použít, jak chcete!
- Přidejte domácí konopný olej do jakéhokoli receptu péče o tělo , který vyžaduje olej s obsahem konopí, jako je tento aktuální recept na mast . Může pomoci léčit bolavé svaly, klouby, záněty, ekzémy, lupénku a dokonce zpomalit nebo zabránit růstu buněk rakoviny kůže!
- Používejte konopný olej v jídlech nebo v léčivých jedlých receptech . Snažte se používat co nejnižší teplotu a dobu vaření, abyste zachovali kanabinoidy a terpeny. Hledejte recepty „bez pečení“ nebo takové, ve kterých můžete olej znovu jen lehce zahřát v dvojitém kotli. Můžete například vyrobit tyto čokolády , nějaké nepečené sušenky nebo přidat léčivý kokosový olej do receptu na polevu . Další možností je použít kokosový olej jako máslo na toasty nebo ho vmíchat do již uvařených těstovin či omáčky.
- Vychutnejte si malou dávku v šálku horkého čaje nebo jiného teplého nápoje, třeba s troškou medu.
- Užívejte malou dávku oleje přímo samostatně. Zkuste podržet malé množství oleje v ústech nebo pod jazykem (sublingválně). Podle Leafly „ sublingvální dávkování nabízí rychlý nástup, kratší dobu trvání a nižší intenzitu než tradiční poživatiny z konopí“.
- Používejte konopný olej přímo na pokožku
Potence domácího konopného oleje: Postupujte opatrně
Domácí konopné potraviny jsou složité, protože je velmi obtížné určit jejich přesnou účinnost . Bez laboratorního testování (které je drahé a pro většinu lidí není snadno dostupné) je prakticky nemožné vypočítat obsah THC a CBD v hotovém konopném oleji nebo léčivých poživatinách, které jste připravili.
Produkty, které vás mohou zajímat
Za prvé, pokud používáte domácí konopí jako my, pak pravděpodobně neznáte sílu pupenu, se kterým jste proces zahájili. I když je kmen prodáván tak, aby měl určitý obsah nebo poměr THC a CBD, domácí rostliny se mohou divoce lišit v závislosti na tom, jak byly pěstovány, sklizeny, sušeny, konzervovány a skladovány . Kromě toho existují variace uvnitř rostlin (vyjádřené jako fenotypy), které je vedou k rozdílům dokonce i mezi rostlinami stejného kmene.
Řekněme, že vyrábíte olej nebo poživatiny s konopím zakoupeným v lékárně, a proto má testovaný a známý obsah THC a CBD. I potom závisí účinnost konečného produktu na několika proměnných , které ztěžují výpočet: Jak je nádoba stará a jak jste ji skladovali. Doba a teplota, kdy byla dekarboxylována. Proces, který jste použili k výrobě oleje nebo pokrmu.
Dávkování domácího konopného oleje a poživatin
Vždy začněte s velmi malým množstvím konopných poživatin nebo oleje (zejména těch, které obsahují THC) – známé také jako „mikrodávkování“ . Nekonzumuji potraviny často, i když konopí pravidelně odpařujee a vyrábíme mast. Když vyrábíme konopný kokosový olej, vždy začínám pouze s 1/4 až 1/2 čajové lžičky čistého oleje a příště v případě potřeby zvýším – ale ne hned!
Jakmile zjistíte dokonalou osobní dávku pro svůj domácí olej, můžete matematicky kouzlit s jedlým receptem a určit, kolik ho sníte. Řekněme například, že moje dokonalá dávka je 1/2 lžičky. Chci udělat tento čokoládový recept , který vyžaduje 1/2 šálku kokosového oleje. Rychlým vyhledáváním Google vidím, že v půl šálku je 24 lžiček. To znamená, že v té várce čokolády je 48 dávek konopného oleje velikosti Deanna!
V dokonalém světě mi tento recept dává 48 jednotlivých čokolád připravených vrazit do pusy v „tak akorát“ dávce. Konečná výtěžnost však bude záviset na typu čokoládové formy , kterou použiji. Možná skončím jen s 24 čokoládami. Pak bych potřeboval sníst jen půlku čokolády najednou. Pochopit to? Stejnou matematickou magii můžete použít na recept na sušenky, vanu s polevou nebo cokoliv jiného, co si vymyslíte – za předpokladu, že je rozdělíte rovnoměrně.
Účinky konopí v poživatinách versus kouření nebo odpařování
Pamatujte, že trvá mnohem déle , než pocítíte účinky , když konzumujete konopí jako poživatinu, než když ho kouříte nebo odpařujete ! Spíše než okamžité překročení hematoencefalické bariéry přes plíce, musí požité konopí projít vaším trávicím systémem, než něco ucítíte. Tento proces může trvat jednu až tři hodiny, v závislosti na vašem metabolismu a na tom, co dalšího je ve vašem systému.
Nejčastější chybou , kterou lidé při konzumaci konopných produktů (kromě přílišného přejídání) dělají, je netrpělivost. Myslí si, že to nefunguje, a vezmou si další dávku krátce po první. Pak, když to všechno dopadne, může se ta klidná jízda rychle změnit v moment „do prdele“ .
Kromě toho, že „nakopnutí“ trvá déle, poživatiny ve vašem systému přetrvávají. To znamená, že účinky cítíte výrazně déle. Požehnání z požitého konopí může trvat až 12 hodin .
Kromě toho jsou účinky poživatin odlišné od účinků pociťovaných při kouření nebo vaporizaci konopí. Jedlý zážitek je často mnohem intenzivnější , potenciálně dezorientující a poskytuje silnější „tělesnou výšku“. Pokud to přeženete, může to také způsobit zrychlený tep a/nebo nevolnost, což může být velmi znepokojivé a nepříjemné.
Dobrý den, stupně mají byt F nebo C? konopí jsem vařil (bez dekarboxylace) při 120 až 130•C (s digitálním teplomerem) a výsledný olej chutná přepáleně. Zajímalo by mě zda i u dekarboxylace mám počítat se stupni nebo farnheity?
Děkuji za odpověď, Jakub